Токарна обробка ЧПУ

Токарні верстати з ЧПУ, як правило, використовують при обробці складних заготовок: багатоступінчастих або з криволінійною поверхнею. Токарна обробка ЧПК полегшується вже тим, що автоматичний цикл забезпечує багатоверстатне обслуговування, а значить, кількість створюється не на шкоду якості. Наявність системи з пристроєм для нарізування різьблення чудово забезпечує обробку складних заготовок за високої швидкості.

Обробка ЧПУ на токарних верстатах заощаджує час у 1,5-2 рази.

Токарна обробка ЧПУ

Завдяки сучасним технологіям, токарна обробка ПП стає менш трудомістким і стомлюючим процесом. Можна навіть сказати зовсім не стомлюючим. Адже основна праця при цьому – створити програму, а сучасне ЧПУ забезпечить її виконання за стандартним циклом.

Рівень розвитку техніки зараз дає «добро» для здійснення так званого наскрізного процесу: коли всі етапи створення виробу, починаючи від розробки і закінчуючи виходом готового, комп’ютеризовані та автоматизовані.

Токарні верстати з ЧПУ складають левову частку, основна кількість у парку їм подібних технологічних машин. Виконуючи свої традиційні технологічні операції, як то: розточування і обточування поверхонь, нарізання різьблення, свердління, «розумні» верстати настільки точно і ретельно підходять до процесу, що обробка деталей стає чимось схоже на клонування (хай вибачать мені таке порівняння всі токарі світу) .

Comments are closed.