Фрезерна обробка металу ЧПУ

При фрезеруванні нас, як правило, цікавить наступний нюанс: як досягти високої якості за низької собівартості. І тут також зіграє свою позитивну роль обробка ЧПК.

Чорне або чистове фрезерування виконується без різниці: і в тому, і в іншому випадку деталі в програмуванні не можна обходити стороною. Фрезерна обробка металу ЧПУ – справа тонка, хоч і асоціюється не з шляхетними металами. Тому на заводах, де з’являється нове обладнання, аби хтось не працює. Фахівці проходять навчання, дехто навіть за кордоном.

Отже, за допомогою ЧПУ фрезерування як найпоширенішої з механічних обробок здійснюється три види обробки простих або фасонних поверхонь. А технологічні можливості ЧПУ верстатів фрезерної групи визначені їхньою конструкцією, технічною характеристикою, компонуванням та класом точності.

Фрезерна обробка металу ЧПУ

Так чи інакше, фрезерування на верстатах ЧПУ відрізняється високою продуктивністю та дозволяє отримувати деталі з геометрично ідеальною поверхнею. До речі, фрезеруванням можна легко замінити шліфування, застосовуючи фрези, оснащені сучасними різальними матеріалами.

Фрезерна обробка металу використовується у багатьох сферах життя. Подібні послуги стають необхідністю в рекламному бізнесі, деревообробній та рідній металообробній сферах.

Гравірування рекламних табличок, прорізування об’ємних букв, виготовлення продукції з торцевим підсвічуванням, все це — участь обробки ЧПК у рекламі по-великому. А ще існує гравірування на сувенірах, художнє гравіювання по дереву, виготовлення кліше і штампів для металопромисловості.

Щоб задовольняти будь-які запити щодо якості, кількості або термінів, фрезерування на верстатах з ЧПУ має низку переваг. По-перше, максимальну точність передачі зображення, по-друге, швидкість розкроювальних робіт становить ні багато, ні мало – 50м/хв., по-третє, можливість створення об’ємних конструкцій, по-четверте, відсутність нагару, оплавлення та інших неприємностей на поверхні фрезерованого матеріалу.

Фрезерувальні роботи ЧПУ покликані створити досконалу деталь навіть зі складною та важкодоступною поверхнею. Складність форми – не завада, якщо верстат має високу точність і чистоту обробки.

Великі, маленькі партії – для верстата ЧПУ це не має значення. Працюючи за заданою програмою, машина легко справляється із фрезеруванням будь-яких обсягів продукції.

Знижуючи відсоток шлюбу та підвищуючи продуктивність, ці машини готові працювати на благо народу день і ніч. У минулі часи їм точно завітали б звання героїв соцпраці. Слухняні програмі, верстати з ЧПУ можуть обробити будь-що і як завгодно, дозволяючи людині бути керуючим усіма процесами. Роль робітника зводиться лише контролю роботи верстата і, за необхідності, налагодження певних механізмів.

Comments are closed.