Сонячні панелі німецького виробництва, чи варто переплачувати

Тому при виборі фірми, що виробляє сонячні батареї слід враховувати багато факторів, включаючи звичайно ж і репутацію компанії. Однак серед всього розмаїття пропозицій звичайно ж можна виділити глобальних лідерів. Серед них, звичайно, є Німеччина, для якої якість будь-якої її продукції завжди не першому місці.

Ще не так давно Німеччина тримала лідерство з виробництва ядерної електроенергії (140 ТВтч / рік), але коли сталася трагедія на Фукусімі у 2011 році, німецький уряд повністю відмовився від атомної енергетики.

На даному етапі Німеччину перекваліфікувала своє лідерство з виробництва вже не ядерної, а відновлюваної енергії. На теренах цієї країни встановлено приблизно стільки ж сонячних електростанцій, скільки у всіх інших країнах світу, разом узятих. Для порівняння, в США від сонячних батарей отримують тільки 0,2% всієї енергії. Крім того, користувачів підкуповує німецька ґрунтовність , що дозволяє вибрати все необхідне обладнання для установки і початку експлуатації сонячних модулів.

Враховуючи, що сонячні панелі від німецького виробника будуть найвищого ґатунку, але при цьому коштуватимуть не дешево, постає питання – а не ліпше зупинитися на більш доступному варіанті, наприклад на китайському виробникові?

Буде доцільним переплачувати 30% за сонячні панелі відомого німецького виробника? А також чим сонячні батареї виробництва Німеччини кращі за китайські чи інші аналоги?

Трішки реклами від спонсора статті: шукаєте найбільший вибір якісних сонячних батарей тоді клікайте на сайт https://prel.prom.ua/g2638645-sonyachn-batareyi

Німецька якість завжди було запорукою довговічності і міцності, яких німецьких виробів б це не стосувалося. Такі характеристики поширюються і на сонячні модулі, використання яких сьогодні так популярно. Людина, яка вирішила подбає про свій комфорт і благополуччя, і встановити у себе в будинку сонячні панелі, безсумнівно, захоче придбати найбільш якісну і довговічну з них.

Багато спеціалістів та аналітиків, проводячи експерименти порівняння сонячної батареї німецького виробництва та китайського аналогу, дійшли декількох висновків.

Зовнішній вигляд видає якісну продукцію Німеччини, та китайську панель з деякими зауваженнями до вигляду, а це по-перше неоднорідна структура поверхні, нерівні стики. При тому що колір, поверхня, акуратна заливка компаундом німецької сонячної батареї не викликає зайвих питань. Бажаючих зекономити та придбати більш дешеву китайську модель, слід попередити – такі недоліки в майбутньому призводять до розгерметизації пакету, потрапляння води і тріщин. А це в подальшому призведе до зниження ефективності сонячної батареї до мінімуму.

Далі було порівняно вироблену потужність, підсумки були також невтішними для Китаю — при сонячній погоді, китайська сонячна панель поступається німецької приблизно на 5%, а при хмарній погоді взагалі видно, що продуктивність німецької вище мінімум на 30%.

Враховуючи порівняльні підсумки таких експериментів можна визначити, що середньорічна продуктивність німецької панелі буде на 20% вище, ніж у китайської. З огляду на більш високу продуктивність, а також незрівнянну якість виготовлення німецької сонячної батареї, різниця близько як в 30% вартості є повністю виправданою.

Комментарии запрещены.